Openbare Verlichting

Bureau OVL

Over Bureau OVL

Elke gemeente voert beheertaken zelfstandig uit. Voor het beheer van de Openbare Verlichting worden in het zuidoosten van Zuid-Holland en in Utrecht de krachten door een aantal gemeenten gebundeld. Ingaande 2008 heeft Bureau OVL een aanzienlijk deel van het werk overgenomen van de gemeenten, zoals het monitoren van de installaties en het beheren van de data van de Openbare Verlichting.

Wat doet Bureau OVL

Bureau OVL voert de regie namens de 7 huidige gemeenten over het werk van de aannemer voor het technische onderhoud en stemt ondergrondse storingen af met netbeheerder Stedin. Door deze bundeling van krachten heeft de aannemer met één opdrachtgever te maken, wat duidelijkheid geeft en bijdraagt aan een hoge efficiencygraad. Tegelijkertijd ontstaat er een goede functiescheiding en er vinden gezamenlijke inkoopactiviteiten plaats waarbij, door grotere inkoopvolumes, gunstiger condities kunnen worden overeengekomen. 

Ontstaan van Bureau OVL

In 2007 hebben 14 gemeenten de handen ineen geslagen, gezamenlijk het onderhoudscontract aanbesteed en het Bureau Openbare Verlichting Lek-Merwede (Bureau OVL) opgericht voor het beheer, de begeleiding en advisering van de Openbare Verlichtingstaken. Ingaande 1 januari 2012 gaan 12 gemeenten verder als Gemeenschappelijke Regeling Bureau Openbare Verlichting.