Openbare Verlichting

Bureau OVL

Over Bureau OVL

Elke gemeente voert die beheerstaak zelfstandig uit. In het zuidoosten van Zuid-Holland en in Utrecht worden de krachten door een aantal gemeenten gebundeld. Ingaande 2008 neemt Bureau OVL een aanzienlijk deel van het werk over van de gemeenten, zoals het monitoren van de installaties en het beheren van de data van de openbare verlichting.

Wat doet Bureau OVL

Bureau OVL voert de regie tussen de aannemer voor het technische onderhoud en de 10 gemeenten. Door deze bundeling van krachten heeft de aannemer met één opdrachtgever te maken, wat duidelijkheid geeft en bijdraagt aan een hoge efficiencygraad. Voordelen zijn dat er tegelijkertijd een goede functiescheiding ontstaat en dat er gezamenlijke inkoopactiviteiten kunnen plaatsvinden waarbij, door grotere inkoopvolumes, gunstiger condities kunnen worden overeengekomen. 

Ontstaan van Bureau OVL

In 2007 hebben 14 gemeenten de handen ineen geslagen, gezamenlijk het onderhoudscontract aanbesteed en het Bureau Openbare Verlichting Lek-Merwede (Bureau OVL) opgericht voor het beheer, de begeleiding en advisering van de openbare verlichtingstaken. Ingaande 1 januari 2012 gaan 12 gemeenten verder als Gemeenschappelijke Regeling Bureau Openbare Verlichting.